Marc's brain: Més motius per marxar

dissabte, de març 22, 2014

Més motius per marxar


Em faré soci de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Per què? Que algú en una "democràcia espanyola" en qüestioni la seva qualitat democràtica i la vulgui il·legalitzar em fa pensar que aquesta "democràcia espanyola" no és tan democràtica com hauria de ser. Recordem que l'ANC és un moviment de base transversal que sí, és independentista, però la realitat és que, tot i les seves postures independentistes legítimes, només demana una consulta per saber què volem tots/es els catalans/es i respectar-ne el resultat. Com que no se'n surten, de criminalitzar l'independentisme polític i pacífic, els intransigents ara van contra el moviment social de base, més feble a ulls dels depredadors unionistes.

Paral·lelament s'està morint Adolfo Suárez, teòricament un dels encarriladors de l'actual democràcia espanyola (incís: calia anunciar la "crònica d'una mort anunciada"? No s'hauria de fer públic quan hagés mort?); paradoxa: amb ell s'estan morint tots els agafadors democràtics que ens mantenien en aquest estat anomenat espanyol: la igualtat de drets socials, econòmics, jurídics, culturals, lingüístics i educatius. Calen més exemples per poder dir prou? Sí, dos d'anecdòtics i tristos:

D'una banda, el d'una jutge de Tenerife que treu la custòdia d'una nena a una mare pel fet d'haver anat a viure a Catalunya i no provar que el català no sigui un escull en la seva evolució: a aquells que els agraden tant les comparacions, el nazisme s'hauria quedat curt si la nena fos alemanya i el país/escola jueu/va.

D'altra banda, Shakira canta (només en l'edició de luxe del seu nou disc, no fos cas...) el "Boig per tu" en català, i a les xarxes socials ja ha rebut desenes de crítiques i insults per fer-ho. Pren-ne nota, Piqué!

Adéu, si us plau!