Marc's brain: Futur del burro català

dimarts, de gener 15, 2008

Futur del burro català


En un poble d'Itàlia han substituït els camions de recollida d'escombraries per burros. És més ecològic, no contamina, accedeixen a carrers més estrets i estalvien temps. Per què no traslladem la iniciativa aquí i ens assegurem el futur del nostrat "burro català"?

2 Comments:

At 4:12 p. m., Blogger yinyang mason said...

Ets enorme, Marc! A la cavalcada de reis d'aquí de Jaén van treure burros i animals de granja i per la tele vaig fer una reivindicació del burro autòcton "de pura raza española". Ja sé que et mal a les oídes, però la reivindicació és aquesta.

 
At 12:09 p. m., Blogger Marc said...

Lunaro! No em fa cap mal a les oïdes, però el burro de Jaén és diferent al català, t'agradi o no. El guarà català és una raça autòctona que sembla que ja existia en l'antiguitat clàssica; llegeix la informació que he extret de la pàgina web: 'http://www.fuives.com': "El guarà català té unes peculiaritats somàtiques que el distingeixen clarament de la resta. Tota la seva estampa queda emmarcada per les orelles, molt llargues i ben muntades; la seva longitud pot arribar a ser de 42 centímetres. Gràcies a les potents insercions musculars, es mantenen tibants i mòbils. Així doncs, no podem veure mai un ruc amb les orelles pansides, encara que ja tingui unes quantes dècades a l'esquena. Els ulls són grans, vius, bondadosos, plens de noblesa, per altre banda el morro d'aquesta raça acostuma a tenir una forma descendent. El negre és la coloració única d'aquests ases. Influeix, però, en les tonalitats varies circumstàncies, l'època de l'any i sobretot les estones que l'animal està prenent el sol, a més, si estan ben alimentats sempre tenen el pèl lluent. A la zona de les aixelles, sota el ventre, pit anterior, part interna de les anques i el voltant dels ulls i el morro, el pelatge és d'un blanc-platejat". Salut!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home