Marc's brain: Crosta sí, crosta no

divendres, de desembre 14, 2007

Crosta sí, crosta no

Fa dies que volia escriure sobre això de la crosta nacionalista. El diputat del PSC Joan Ferran acusa TV3 de ser antigovernamental. Ho diu en nom de la llibertat d’expressió, perquè hi surt més l’oposició que el govern. Això, òbviament, és fals i es pot contraposar amb dades fefaents, però no hi entro, seria massa soporífer. D’altra banda, hi ha qui diu que TV3 és massa poc nacionalista. L’amic Víctor Alexandre n’és un abanderat, d’aquesta crítica. Uns diuen que a TV3 no es diu mai Espanya, i altres que no parem de dir Espanya en comptes d’Estat espanyol. Enmig del foc creuat hi ha els periodistes, que ens acusen de gremialistes tot sovint però que alguna cosa bona devem fer quan hi ha dos bàndols que es queixen perquè fem el que no li agrada a l'altre. Mireu, la veritat és que no cal ser retorçat per pensar en conjures nacionalistes o antinacionalistes, simplement fem la nostra feina, alguns millor, altres pitjor, però, tot acceptant les crítiques i assumint responsabilitats, val a dir que TV3 és de les televisions més plurals que hi ha al món. Entenc que tothom (tots els partits polítics, en aquest cas) la voldrien controlar, però no confonguem llibertat d’expressió amb adhesió incondicional a un o altre govern. Com diu Víctor Amela avui a La Vanguardia, la qüestió és queixar-se.

3 Comments:

At 5:42 p. m., Anonymous Anònim said...

Lamentable tot plegat, sí senyor. La veritat és que no s'entén que gent que suposadament sap com funciona el país i un mitjà com Tv3 vulgui fer-ne un ús en el fons partidista. Haurien de ser periodistes i conviure en una redacció durant uns mesos per desmitificar les teories conspiratives que es munten.

 
At 9:54 p. m., Anonymous Anònim said...

la veritat és que els catalans som molt crítics amb nosaltres mateixos. I la critica pot arribar a ser-nos autodestructiva.

 
At 9:10 a. m., Blogger yinyang mason said...

Jo crec que és molt bona senyal que ningú resti content. Jo, que veig TVC Internacional des de Jaén, crec que la televisió de Catalunya és cada cop més això: la televisió de Catalunya i no com abans, on només sortia un partit i un polític. Gràcies a periodistes com tu o programes com el teu (n'hi han més, com 'Entre Línies', 'La nit al dia', etc), TV3 és prou plural i no té res a veure amb la resta d'autonòmiques...

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home