Marc's brain: Política local

dilluns, de maig 21, 2007

Política local

Fa uns dies vaig moderar un debat pre-electoral a l'institut Sa Palomera amb els alcaldables que es presenten a Blanes. Només hi va faltar el representant de l'APOB (Agrupación Progresista Obreros de Blanes) i el número u del PDB (Partit Democràtic de Blanes - Proa). Curiosament eren els portaveus de les dues noves formacions que es presenten per primera vegada, a banda de Ciutadans, a la vila. Hi havia l'actual alcalde i caop de llista pel PSC, Josep Marigó, el cap de llista per CiU, Josep Trias, el representant dEUiA-ICV, Joan Salmerón, el del PP, Celestino Lillo, el d'ERC, Joan Puig, la de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía, Sonia Pérez, i el número 3 del PDB, Enric Vilà. Va ser, més que un debat a l'ús, un cara a cara amb els alumnes que van fer diverses preguntes. He de dir que tothom es va cernir a la disciplina que vaig imposar jo i van respectar els temps. I l'anàlisi que en faig és, en general positiva. I ara ve la meva reflexió subjectiva i personal en funció del que vaig veure i sentir. Els polítics, diguem-ne de carrera, estan preparats i saben què volen, però de vegades tenen un discurs massa oficialista i els costa connectar amb determinat públic. Ara bé, els que se suposa que sorgeixen perquè no estan d'acord amb els partits polítics "tradicionals" i que es presenten com a alternativa, deixen molt a desitjar: propostes inconcretes, febles, i algunes que poden fregar la xenofòbia o el populisme barat; en definitiva, hi he detectat poca talla i veig que, malgrat criticar els altres polítics habituals, cauen en els mateixos tics i errors. El problema no és formar un partit de resposta a les opcions polítiques locals; el problema és trobar gent capaç de tirar endavant una nova proposta sense caure en mediocritats ni en partidismes cacics.

9 Comments:

At 10:16 p. m., Blogger set sota zero said...

Els de Ciutadans fan populisme barat. Van de renovadors de la política, però en realitat l'únic que els motiva i els uneix és l'odi cap al català i Catalunya. Els dedico un petit poema:
Quan he begut massa
i em roda el cap al llit
ja no em fico els dits.
Penso en Ciutadans
i trallo tot seguit.

 
At 11:04 p. m., Anonymous Anònim said...

Si voleu vomitar i veure poca talla, vingueu a Torredembarra.
No es pot fer pitjor.
8 "partits" ocupant 17 escons municipals.
Manca d'equipació urbana, interessos urbanístics, xapusses en el carrer peatonal més important....
De fàstic
Diarreamental

 
At 11:54 p. m., Blogger yinyang mason said...

"Porque hoy aquí en la calle se oye un rumor. Por hoy los ciudadanos quieren su voz". Sou massa simplistes. No creieu que a Ciutadans hi haurà alguna persona valida? No ho veieu tot des de l'òptica maníquea dels que estimen o odíen Catalunya!

 
At 8:58 a. m., Blogger Marc said...

Més que odi, això de Ciutadans és una obsessió cap al fet català. Parlen de bilingüisme quan l'únic que els perocupa és l'unilingüisme espanyol -cosa que implica una diglòssia evident-; parlen de nacionalisme quan centren la seva acció amb una demagògia ultranacionalista espanyolista; i parlen de ser prop del ciutadà, però en més de sis mesos al Parlament no han fet ni una sola proposta social que no tingui a veure amb la suposada desaparició del castellà a Catalunya. Algun de bo n'hi deu haver, al partit, sobretot per saber vendre fum i mentida a la gent que els vota. Em remeto al comentari-resposta que vaig fer a la candidata petonera d'Alacant en el bloc del Lunaro.

 
At 4:04 p. m., Blogger Salvador Macip said...

Felicitats Marc per participar en aquesta iniciativa. Si a la tele només donen temps als alcaldables de la capital, als pobles s'han d'organitzar debats com aquests per a què la gent pugui conèixer els candidats. Ja que llegir-se els programes de tots els partits fa una mica de pal, almenys que el seu discurs arribi d'alguna manera al poble. S'haurien d'organitzar més actes com aquest. Sobretot perquè així pots veure de quin peu calça cada candidat i qui, com tu dius, no està gens preparat per la feina.

Contestant el que diu javierlunaro, persones vàlides n'hi ha a tot arreu. Fins i tot el PP té la Maria de la Pau Janer! ;-) Segur que els Ciutadans tenen algun il·luminat benintencionat que no sap molt bé què hi fa. Crec que el problema no són les persones, sinó la línia dura que et marca la cúpula directiva.

 
At 12:32 a. m., Blogger set sota zero said...

Amic Lunaro, que en un partit hi hagi alguna persona vàlida no fa bo el partit. Els que simplifiquen i fan maniqueisme són ells: "El castellano está perseguido en Cataluña". Basen el seu discurs i acció política en una mentida. La resta només és farciment.

 
At 11:31 p. m., Anonymous Anònim said...

És veritat, una sola persona bona en una organització no la fa intrínsecament bona.
L'Església catòlica té almenys tres persones bones: el pare Apel-les, el pare Romaguera ("vivo con un sarrafin, cuando los hombres lo sepan , todos querrán venir") i el Papa Beneit, i això no la fa el triple de bona que Ciutadans, potser no la fa ni regular, qui sap.
Ja sabeu que penso dels polítics si heu llegit el meu blog, aviat tornaré a escriure del tema.
Jo només respecto el karate dels chinorris als parlaments asiàtics.

Diarreamental

 
At 10:44 a. m., Blogger Eva said...

cada dia em fan més ràbia els partits, jo no sé pas a qui votar pe`ro això sí, tinc ben clar a qui no votaré, ni al pp ni als lerrouxistes per excel·lència... en fi, els seus cartells son dignes de ser utilitzats de paper de wc

 
At 3:18 p. m., Blogger set sota zero said...

Marc, he sentit que en Cuní avui ha imposat la seva autoritat davant tres frikis de plataforma x Catalunya i a acabat dient PROU!, picant la taula.

Ens en podries fer un resum? Podries penjar el vídeo?

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home