Marc's brain: Ciudadanos de segunda

dijous, d’abril 12, 2007

Ciudadanos de segunda

Que bé, ja torna la màquina de fer independentistes que de tant en tant engega l'extrema dreta. Un reportatge de TeleMadrid elaborat per la productora "El Mundo TV", propietat del diari de nom homònim, i titulat "Ciudadanos de segunda" destaca la tesi de Ciutadans: que a Catalunya es discrimina el castellanoparlant. Li fa la campanya, vaja. Si no heu vist el reportatge, us el recomano via YouTube; és un exemple clar d'un treball periodístic fi i ètic, on el narrador i la veu en off prenen partit des del primer moment i fan servir els testimonis per elaborar una tesi totalment apocalíptica. Un exercici digne de la FAES. Fins i tot el comitè d'empresa de TeleMadrid ha sortit a criticar el que anomenen un foment de l'odi entre ciutadans i una pràctica de periodisme esbiaixat. La senyora Aguirre, amb aquell somriure de rabosa, ha donat mostres en més d'una ocasió d'un anticatalanisme galopant, i sembla que aquesta és la tesi que vol inculcar a la "seva" televisió perquè anar en contra dels catalans genera vots. Suposo que no cal que entrem, una vegada més, a valorar quina és la llengua minoritzada a Catalunya. Si el castellà està a punt de desaparèixer del nostre país, com és que als patis de les escoles hi predomina aquesta llengua? Quantes emissores de tele, ràdio i diaris hi ha en castellà i quants en català? En què estan escrits els prospectes de les medicines? I els jocs de la play-station? Per què les gestions en la Justícia només es fan en català en el 5% dels casos? Parlem de discriminació o de tòpics casposos de l'època de "Marcelino pan y vino"?

6 Comments:

At 3:44 p. m., Blogger set sota zero said...

I les pel·lícules als cinemes i als videoclubs i els jocs de taula i la música que sona a les ràdios, teles i discoteques i els grups que contracten els grans ajuntaments del país per les festes majors, per citar només àmbits on es mouen els infants i els joves catalans.

El que voldrien és que el català desaparegués.

Jo no conec cap cas d'algú que parlés en castellà i li hagin dit: "parli en català que no l'entenc", a l'inrevés, moltíssims. Encara hi ha molta gent que pensa que parlar català a un castellanoparlant és de mal educat. Penós.

 
At 5:21 p. m., Blogger Salvador Macip said...

Es creuen que són intel·ligents, aquests paios. Està clar que amb estratègies com aquesta de fer servir mentides clares per fomentar l'odi espanyol a Catalunya s'aconsegueixen vots. No importa que els vots vinguin de persones amb cocients intel·lectuals sota mínims (perquè ja em direu qui amb dos dits de senys es pot creure que el castellà està amenaçat enlloc, per molt que t'ho diguin a la tele).

El que no compten és amb l'efecte rebot. Com diu el Marc, tot això no fa més que atiar l'independentisme català. Tant de bo se segueixin fent molts programes com aquests! Per què no fem una col·lecta per a finançar una sèrie sencera de 20 capítols per a TeleMadrid (que es podria titolar "Los catalanes: esos monstruos")? Així quan als nostres brillants polítics se'ls ocorri altre cop demanar un referèndum almenys tindrem més gent partidària del sí...

 
At 12:02 a. m., Blogger Miquel d'Espés said...

És una vergonya!! Aquests éssers unineuronals de la Caverna viuen en el seu búnker del Juràsic de i resulta que els diferents i els extranys, els insolents són els altres... No tinc paraules!
Com diria lo Palanca de Tor ...Ha!
Què han de dir aguestos rucs de la capital... Ha!! amenaces? ha!! Que vaigan fent que ja mos trobaran!

 
At 6:52 p. m., Anonymous Anònim said...

L'esperit de l'Estat espanyol actua des de fa segles amb Catalunya com si fós una colònia, a la qual se li ha de treure el suc , però fins al límit perquè no s'irriti massa. Fora de Catalunya, cal fomentar la ràbia i la ignorància contra nosaltres, així ningú no ens defensarà, ningú no defensarà el que és just. El pitjor és que aquí mateix, a casa nostra, hi ha gent que es deixa robar i humiliar perquè se senten espanyols, sense voler veure que sent catalans estan pringant. D'altres, la majoria d'empresaris, no fan res perquè només defensen la seva cartera, i llavors només es queixen una mica per l'aeroport, i l'Estatut, tant se val. I així, anar passant... cada vegada pitjor...
David

 
At 11:36 a. m., Blogger yinyang mason said...

Tinc ganes de veure el reportatge. De tota manera, ara mateix sóc a BCN, estic a punt d'agafar un avió de tornada cap a Jaén i només sento parlar català... Parlo en castellà i no m'entenen. Ni els meus pares que són extremenys em parlen en castellà. Fins i tot el Justo Molinero s'ha posat a fer el seu programa en un català propi de Salvador Espriu. No pot ser, no pot ser...

 
At 2:10 a. m., Blogger yinyang mason said...

Ja he vist el reportatge. La clau de la manipulació és que la majoria de les coses que expliquen són veritat... però són mitjes veritats, que és potser pitjor que mentir.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home