Marc's brain: Aeroport intercontinental

diumenge, d’abril 01, 2007

Aeroport intercontinental

No és el títol d'una pel·lícula, tot i que hi ha teca per a un bon argument cinematogràfic. Qui més qui menys està d'acord que l'aeroport del Prat hauria de comptar amb vols directes arreu del món, hauria de poder competir amb els aeroports de primer nivell i oferir vols intercontinentals sense fer escales que fan perdre el temps, la paciència i, de vegades, les maletes (recordo un viatge amb Iberia a Nicaragua via Madrid on, per descomptat, les maletes dels passatgers catalans es van quedar a Barajas, però no les de la resta de passatgers). Qui digui que no hi ha motius socials, econòmics o polítics per impulsar un aeroport com el de Barcelona, és que menteix deliberadament. És clar que, si tenim un aeroport competitiu i fort, potser fa ombra al de Madrid, i no sé si això es pot permetre, ja m'enteneu. Anem a parar allà mateix, al centralisme desaforat i envejós que fa que la xarxa aeroportuària espanyola estigui centralitzada en un organisme obsolet i postfranquista com és Aena, i d'això a Europa només hi ha un altre cas com és Romania, un gran referent. No sé què hi podem fer, perquè quan el govern socialista es va plantejar la cessió del Prat a Catalunya, el PP, Ibèria i el ministeri de Foment s'hi van oposar. A més, vam aprovar un Estatut que va deixar de banda volgudament aquesta reclamació que ara ha agafat volada, valgui la metàfora, gràcies a una iniciativa econòmico-social on s'hi han apuntat professionals i ciutadans de tota mena. Per adherir-vos a la campanya i al manifest "Per un aeroport intercontinental amb una gestió individualitzada" clickeu al següent ellaç:

http://www.aeroportintercontinental.cat

Almenys ens quedarà la satisfacció d'haver apostat per una inciativa que ha sorgit de la base social, i que mostra una voluntat de progrés i d'avançar com a poble. Potser per això, com sempre, hi posen i hi posaran més traves que mai.

2 Comments:

At 10:20 p. m., Blogger set sota zero said...

Espanya és un llast per Catalunya i sempre ho serà, no té cap intenció de canviar. Que ningú s'ofengui, però els catalans que no són independentistes, o són massoques o curts de gambals.

 
At 12:27 a. m., Blogger Miquel d'Espés said...

Absolutament encertat aquest comentari! crec que el masoquisme el van inventar aquí

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home