Marc's brain: Adéu, Lluís Maria Xirinacs

dijous, d’agost 16, 2007

Adéu, Lluís Maria Xirinacs

Vaig conèixer personalment Xirinacs quan protestava davant de la Generalitat per demanar la independència del país el 2000; no era la primera vaga de fam ni protesta que havia fet per reclamar un dret fonamental dels pobles. Era una persona tranquil·la, pausada, que meditava les paraules que deia i, sobretot, era molt accessible: si t’hi atansaves a parlar mai no et negava la conversa. Ara que se n’ha anat de la mateixa manera que va viure, tranquil·lament, hi ha divergència d’opinions sobre la seva figura. Que digués el que va dir sobre ETA –paraules que s’han de contextualitzar en un moment de tensió màxima- no ha de treure que hagi tingut una trajectòria coherent i ferma en la defensa dels drets nacionals de Catalunya, i cal recordar que les seves protestes sempre han estat pacífiques. Sap greu veure com la “brunete mediàtica” insulta i escup la figura de Xirinacs sense vergonya, senyal que el franquisme encara viu en la ment de molts. Descansi en pau el que ha estat un dels nostres patriotes més estimats.

5 Comments:

At 12:46 a. m., Anonymous Anònim said...

Descansi en pau, amb el nostre agraïment, Sr. Xirinacs, en dies com en els que vivim, quan més clara és la necessitat urgent de ser independents, i quan alguns dirigents d'un partit que haurien de ser fidels a la idea de la llibertat, se n'amaguen.
P. S. : També penso, com tu, que el que va dir sobre ETA va ser un error.

 
At 2:23 a. m., Blogger yinyang mason said...

Em sap greu que valoris la figura de Xirinacs com a patriota i no com a ésser humà. Gairebé no has esmentat la seva defensa dels Drets Humans i que als 70s va estar a punt de rebre el Nòbel de la Pau.

 
At 11:44 a. m., Blogger Marc said...

Em sap greu que deslliguis un patriota d'un ésser humà. No he volgut escriure una biografia, simplement he descrit impressions a partir del que he viscut i he conegut. Crec que Xirinacs va ser un patriota que defensava la llibertat dels pobles de manera pacífica, cosa que ja du implícita la defensa dels Drets Humans.

 
At 12:25 a. m., Blogger set sota zero said...

M'ha sabut molt greu, el feia una bona persona. Com a mínim aquests dies s'ha parlat d'ell i de les seves idees.

 
At 8:23 a. m., Blogger Andromed said...

Soc un Xirinoide convencut. Jo m'he l'estimava molt i també penso que abans que patriota era básicament un humanista. Algun dia m'extendré més parlant d'ell, només dir-vos que penso que no es va equivocar amb les seves paraules: en qualsevol enfrontament desigual, Xirinacs sempre estava al costat del dèbil.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home