Un "trago" xilè
Xile és un país per recórrer de dalt a baix, i de passada fer Rapa Nui i l'illa de Robinson Crusoe, per exemple. Per això es necessita temps i calés. Nosaltres deixarem el nord i el sud per a més endavant: ja hem tingut la quota d'exotisme i ara ens centrem amb les delícies del centre. Una de les peculiaritats de Santiago i voltants és que està ple de vinyes on hi tenen les bodegues algunes de les més famoses marques de l'esplèndid vi xilè. Ahir vam visitar les de Concha y Toro, vam fer un tour guiat i ens van servir algunes degustacions delicioses. D'aquí en surt el preuat Don Melchor i les diferents varietats del Casillero del Diablo: conta la llegenda que al segle XIX el primer propietari va fer córrer la brama que a la cava on guardava els seus vins més especials hi vivia el diable; ho va fer justament quan va detectar que li desapareixien les ampolles més selectes, fet que es va acabar amb el rumor. En aquesta vinya també hi elaboren vins de Carmenère, una especialitat que es creia desapareguda però que el 1994 un enòleg francès va detectar a Xile, cosa que els omple d'orgull. Així doncs, salut!
0 Comments:
Publica un comentari a l'entrada
<< Home