Marc's brain: Porcs prussians catalans!

dijous, de juny 19, 2008

Porcs prussians catalans!

Ja fa dies que cueja la polèmica del president d'Air Berlin i la seva particular visió del català i dels catalans; l'allau de reaccions en forma d'e-mails i/o articles ha espantat els responsables de la línia aèria. I, xulos ells, també han demanat rectificacions (que ràpidament han donat les altes esferes polítiques mallorquines) i han amenaçat amb querelles, a Joan Puig, per titllar-los de nazis. És a dir, et fumen garrotada i a sobre esperen que paris l'altra galta i que demanis disculpes per haver tret a la llum el seu passat lamentable d'horror i brutalitat. Però, i ells? No demanaran perdó? L'article del senyor Air Berlin titllava els catalans de porcs prussians; això no és un insult? Cada poble ha de suportar el seu passat històric, recent o no, mal ens pesi, i si els alemanys van tenir la xacra del nazisme, el millor que poden fer personatges com el president d'una low cost és acceptar els errors i disculpar-se per aquests vòmits execrables. I deixo sobre la taula una altra reflexió: si els catalans som espanyols, i la nostra llengua forma part del "crisol de culturas" que diu el monarca, ¿on hi ha hagut les mostres de rebuig a aquestes calamitats i la protesta enèrgica del govern espanyol? Què hauria passat si en comptes de "porcs catalans" aquell paio hagués parlat de "cerdos españoles"...? Ai, si Her Flick de la Gestapo aixequés el cap!

PS: per cert, que la web d'Air Berlin es pot consultar en diverses llengües, com el suomi o el danès, que, com se sap, són molt menys utilitzades que el català.

2 Comments:

At 9:24 a. m., Blogger Jordicine said...

Doncs no volem amb 'Air Berlin' i problema sol·lucionat. Diuen que els catalans ens movem molt, no? Doncs ja està. I sí, el govern espanyol ha fet com si no s'hagués enterat del problema, vaja com sempre. Bon cap de setmana, MARC.

 
At 6:39 p. m., Blogger Andromed said...

Aquest individu amb la cara paga!
És un d'aquests que qualsevol dia apareix al Youtube vestit amb cuir negre i flagelat per una madame disfressada de les SS.
Conyes apart, encara es pot dir que, oficialment, Alemanya va reconèixer, avergonyir-se i demanar disculpes per el seu passat.
En altres estats sembla que ningú tingui cap intenció de fer-ho...

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home