Marc's brain: El tren del Congo

divendres, d’agost 03, 2007

El tren del Congo

"100 morts i 200 ferits pel descarrilament d'un tren": és una notícia alarmant que ocuparia la portada de qualsevol diari o informatiu televisiu. Ah, però si resulta que l'accident ha passat al Congo, la cosa canvia. Es veu que els morts d'aquell país no es poden equiparar als del primer món, perquè avui no surt en cap lloc destacat dels informatius i demà no serà portada en cap diari. Això sí, el pont que va caure a Mineàpolis i que ha causat 4 morts i 20 desapareguts és notícia destacada, com si hagués passat a Sant Julià de Vilatorta. Això no és nou ni hem descobert la sopa d'all, però aquesta reflexió ens l'hem fet avui alguns companys periodistes aquest matí, i arribes a la conclusió que, malauradament, encara ara hi ha persones de primera i segona categoria, com també morts de primera i segona categoria. Va bé que hi pensem de tant en tant.

3 Comments:

At 12:09 a. m., Anonymous Anònim said...

Nosaltres podem fer coses, però qui té el poder, els diners, i el temps per a fer les coses són, per començar, els governs dels països del primer món, però ajudaran als que ho necessiten a canvi de no comprar armes o créixer un 0,2% menys?

 
At 10:32 p. m., Blogger yinyang mason said...

"Proximitat geogràfica" i "proximitat psicològica". Te'n recordes d'aquests dos conceptes? Doncs m'ho va ensenyar a la facultat el professor Carles Castro.

 
At 10:22 a. m., Blogger Marc said...

Efectivament, però no hauríem de trencar aquestes "proximitats"?

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home