Marc's brain: Què volen aquesta gent?

dimecres, de gener 03, 2007

Què volen aquesta gent?

Sense caure en teories de la conspiració d'una suposada conxorxa ETA-Batasuna-Al Qaida, com promouen els jimenezlosantistas i pedrojostistas que en aquests moments s'estan fregant les mans, la situació a Euskadi és actualment més que complexa. Tenint en compte que un govern espanyol ha posat unes bases fermes (que li poden representar una pèrdua evident de vots) per aconseguir la pau a Euskadi i asseure's a parlar amb ETA, no s'entén que els terroristes o una fracció incontrolada d'aquests, volin el procés de pau, diàleg o digueu-li com volgueu, amb una bomba brutal a Barajas que alhora ha comportat la mort gairebé segura de dues persones que es donen a hores d'ara per desaparegudes. Acaben de donar ales a les veus discrepants del PSOE i a les teories apocalíptiques que, amb urpes esmolades, esgrimeix el PP cada dos per tres. Acabar amb l'esperança d'una pau real i atorgar el proper govern espanyol a les faccions polítiques més reaccionàries no és la millor manera de voler arribar a una solució. I això em fa pensar que, mentre a uns ja els va bé que ETA continuï per esgarrapar vots, hi ha d'altres que no volen abandonar un modus vivendi de mercenari a base d'extorsions, amenaces i assassinats. Enmig quedem els demòcrates que assistim bocabadats a un seguit de despropòsits sense sentit. Almenys sempre queda l'esperança que alguna cosa pugui canviar, com va passar a Irlanda del Nord. Només hi cal una mica de coherència democràtica per part de tothom; és una fita impossible?

2 Comments:

At 3:49 p. m., Blogger Salvador Macip said...

Tu ho has dit. El problema d'ETA segueix i seguirà perquè els de dintre s'han acostumat massa a aquest ritme de vida i als del PP els va de conya tenir un papu contra qui lluitar quan estan al govern o per usar com a bastó per atiar els socialistes si són els altres qui manen. Sembla que va per llarg, per desgràcia.

 
At 1:50 p. m., Anonymous Anònim said...

"Hi ha d'altres que no volen abandonar un modus vivendi de mercenari a base d'extorsions, amenaces i assassinats". Molts etarres estan molt acostumats a viure de la sang i la por dels altres i els costaria molt integrar-se en la societat com a treballadors normals. D'altra banda, jo sóc del parer que s'ha de continuar amb el diàleg, fins a l'últim moment, fins a l'última possibilitat. No hi ha res més a fer...

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home